Dr Aleksandar Jevtić

SPECIJALISTA ORTOPEDIJE

др Александар Јевтић специјалиста ортопедске хиругије и трауматологије

Похађао Трећу Београдску гимназију. Медицински факултет у Београду је завршио 2008. Специјалистичке акадмске студије Менаџмента у здравству на Факултету организационих наука у Београду завршио 2013. Специјализацију  из ортопедије и трауматологије на Војномедицинској академији завршио 2015. године.

Професионалну каријеру започео у Школи резервних официра коју је завршио као први у класи 2008. године.  Након активирања наставио је да ради као наставник на предмету Санитетска тактика. У периоду од 2010 до 2020 на Војномедициској академији, је након положеног специјалистичког испита постављен као одељенски лекар на Клиници за Ортопедију и труматологију ВМА.Од марта 2020 запослен на Институту за ортопедске болести Бањица.

Докторирао на Медицинском факултету у Крагујевцу 2020 године на катедри за клиничку и експерименталну хирургију.

У звање асистента на предмету хирургије, подобласт ортопедска хирургија и трауматологију на Медициском факултету ВМА, Универзитет одрбане у Београд од марта 2018.

Стални је члан Српског лекарског друштва, Српског удружења за хирургију стопала и скочног зглоба  као и Америчке академије ортопедских хирурга, редовни учесник на стручним конгресима у земљи и иностранству и аутор више радова публикованих у стручним и научним часописима.